21 Eylül 2020

Wordmint web 2 araci

 










Wordmint 5 adet farklı bulmaca oluşturabileceğiniz ücretsiz bir araçtır. 5 adet kendi bulmacanızı oluşturmanıza izin vermektedir. Daha fazla oluşturmak isterseniz önceki oluşturduklarınızı silerek yeni oluşturmanız gerekmektedir. Başkalarının hazırladıkları bulmacaları ise indirmek ücretsizdir. Ancak ben sınırsız kullanmak istiyorum derseniz de ücreti ömür boyu 18 dolardır.

Öncelikle sağ üst köşede create an acoount yazan yere basın ve hemen hesabınızı oluşturun. Mail adresi ve şifre yazarak continue tuşuna bastığınız anda hesabınız oluşacaktır. Ve anında size nasıl bir bulmaca oluşturmak istediğinizi soracaktır. Oluşturulabilecek bulmacalar ise klasik bulmaca, kelime arama, bingo kart, karışık kelimeler, kelime eşleştirme ve çoktan seçmeli çalışma sayfası oluşturmadır.

Diyelim ilk sıradaki word search seçtiniz. Açılan sayfada title yazan yere bulmaca ismini yazın, Header üst başlık kısmıdır. Name,Date görünür bu kısımda bu üstte isim ve tarih görünsün anlamına gelir. Eğer istemiyorsanız Name,Data üstüne tıklayın ve none seçin ve üstte yazan isim ve tarih kısmı kaybolacaktır. Zaten her yaptığınız seçim anında sağdaki ekranda görünecektir. Font yazan kısımdan dilediğiniz fontu seçebilirsiniz. Directions kısmında ise zorluk derecesini ayarlıyorsunuz. mesela aranan kelime karışık harfler arasında nasıl gizlensin istiyorsanız o ayarı seçmelisiniz. Horizontal-yatay, vertical-dikey ve diagonal-çapraz demektir. All directions-bütün yönler, no backwards – ters olmasın demektir. Diyelim siz sadece yukarıdan aşağı ve soldan sağa istiyorsunuz bu durumda nobackwards seçmelisiniz.

Hemen altında size kısmı var. S- kolay, M-orta ve L-zor seviye kabul edebilirsiniz. Zaten onlara tıkladıkça aldığı şekilleri göreceksiniz.

Artık Terms yazan yerde enter a new term here yazan yere bulmacada gizlenmesini istediğiniz kelimenizi yazabilirsiniz. Yazdıktan sonra dilerseniz sağında bulunan Add butonuna tıklayarak, dilerseniz enter tuşuna basarak diğer kelimeleri de yazmaya devam edebilirsiniz. Siz kelimeleri yazdıkça sağdaki ekranda görünecektir. Tüm kelimeleri yazdıktan sonra üstte print yazan yerden dilerseniz direk yazdırabilirsiniz. Ya da yanında Export/convert yazan yerden Word veya PDF olarak indirebilirsiniz. Ayrıca yazdığınız kelimeleri hiç silmeden export/convert kısmından bingo cart veya karışık kelime etkinliğine anında dönüştürebilirsiniz. Ve yine aynı yerden indirebilirsiniz.

Yeni bir tane oluşturmak için ana sayfaya gidip create new puzzle butonuna tıklayın. diyelim bu defa crossword bulmacayı seçelim. Bulmaca ayarları aynen üstte anlattığım gibi yapılmaktadır yine. Altte bu defa question – soru ve answer-cevap yazan yerler göreceksiniz. Soru ve cevabınızı yazın ve add tuşuna basın veya enter tuşuna basın ve diğer sorularınızı yazmaya devam edin. Tamamladığınızda yine export kısmından word veya PDF çıktı alabilir, ya da aynı yerden yazdıklarınızı farklı bir bulmaca türüne dönderebilirsiniz.

Kullanımı oldukça kolay olan bu araç ile tüm dersler için etkinlikler hazırlanabildiği gibi, bulmacalar için kelime veya soruları bir defa yazıp, diğer bulmaca türlerine anında dönüştürmesi büyük bir kolaylıktır.

Son olarak ana sayfaya geldiğinizde üstte browse tuşuna basarsanız site üzerinde daha önceden yapılmış bulmacaları bulabilir ve bunlardan seçtiklerinizin karşısında customize tuşuna basarak kendiniz için yeniden düzenleyebilirsiniz.


WEB SITESINE GITMEK ICIN TIKLAYINIZ…


Video Anlatım


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa sürede yayınlanacaktır.